Jak to všechno začalo
Jak to všechno začalo: Takhle večer, po láhvi vína: "Když jsi teď dostudoval, nechceš odjet na rok někam pryč, do ciziny?" "Tak jo."
Následovaly hodiny a hodiny času strávené u internetu zamýšlením nad nejvhodnějším místem pobytu. Kanada? Francie či Itálie? Irsko? Austrálie? Nakonec po všech možných úvahách zvítězil Nový Zéland. Je tam teplo, když tady je zima. Roční období v pořadí léto-jaro-léto-podzim-léto se nám docela zamlouvají. Je tam moře a hory. A sopky. Není tam moc míst, které by nebyly národním parkem. A je to taky dost daleko na to, aby se člověk nevrátil, jakmile se mu začne stýskat. A v neposlední řadě všude všichni píší, že v sezoně je tam dostatek práce a není velký problém tam nějakou práci sehnat. Tak tedy Zéland - Aotearoa - země dlouhého bílého oblaku..
Ahoj, avokádo musí být zralé. To se pozná podle toho, že ho zmáčkneš na prdelce u šťopky a prst se musí propadnout (ale ne až na pecku).
OdpovědětVymazatAvokádo rozřízneš na půl od pólu k pólu a obě poloavokáda oddělíš pootočením. Jedno je s peckou - tu vyndáš tak, že do ní zasekneš nůž a pootočíš. Nůž i s peckou z avokáda zahodíš. Polokoule si necháš a nařežeš žlutý vnitřek na mřížku (kromě šlupky), aby šla dužina lépe vymačknout. Šlupku zahodíš směrem k pecce a noži. Dužinu rozmačkáš vydličkou na kaši, přidáš trochu soli a pár kapek citronu. Tuhle slanokyselou avokádovou šlichtu si můžeš namazat na chleba (někteří tomu humusu říkají avokádová pomazánka). Začátečník dává obvykle více soli a citronu, pokročilý avokádožrout jen trochu. Nevýhodou je vysoká spotřeba nožů. Dobrou chuť. Zdraví pan chytrej
Bíša
P.S. Taky bych chtěl dostávat zadarmo avokádo, bych se toho užral.
Jo a taky jsem kupoval konzervy, takový ty fazole v tomatě a podobný lahůdky... za ty prachy:-) B.
OdpovědětVymazatVyzkoušeli jsme, mě docela chutná, ale musím si ještě trošku zvyknout...Citrony rostou za barákem, avokáda dostáváme, jen nám došly nože...
OdpovědětVymazat