Jak to všechno začalo

Jak to všechno začalo: Takhle večer, po láhvi vína: "Když jsi teď dostudoval, nechceš odjet na rok někam pryč, do ciziny?" "Tak jo."

Následovaly hodiny a hodiny času strávené u internetu zamýšlením nad nejvhodnějším místem pobytu. Kanada? Francie či Itálie? Irsko? Austrálie? Nakonec po všech možných úvahách zvítězil Nový Zéland. Je tam teplo, když tady je zima. Roční období v pořadí léto-jaro-léto-podzim-léto se nám docela zamlouvají. Je tam moře a hory. A sopky. Není tam moc míst, které by nebyly národním parkem. A je to taky dost daleko na to, aby se člověk nevrátil, jakmile se mu začne stýskat. A v neposlední řadě všude všichni píší, že v sezoně je tam dostatek práce a není velký problém tam nějakou práci sehnat. Tak tedy Zéland - Aotearoa - země dlouhého bílého oblaku..

čtvrtek 27. října 2011

Recepty

Jelikož už nám začíná docházet fantazie, co uvařit levného a čeho bude hodně, rozhodli jsme se obrátit na vás. Kdo nám napíše nějaký levný a chutný recept, přivezeme mu něco pěkného =)
Recepty by neměly obsahovat maso, mléko a mléčné výrobky. Nejvíce oceníme pokrmy z rýže, ta je tu nejlevnější. A taky dostáváme v práci avokádo zadarmo, takže znáte někdo, co se dá dělat s avokádem? =)
Nápady můžete posílat na maily nebo se o ně podělit i s ostatními tady v komentářích. Už se těším, co nového a dobrého si brzy uvaříme =)

3 komentáře:

  1. Ahoj, avokádo musí být zralé. To se pozná podle toho, že ho zmáčkneš na prdelce u šťopky a prst se musí propadnout (ale ne až na pecku).
    Avokádo rozřízneš na půl od pólu k pólu a obě poloavokáda oddělíš pootočením. Jedno je s peckou - tu vyndáš tak, že do ní zasekneš nůž a pootočíš. Nůž i s peckou z avokáda zahodíš. Polokoule si necháš a nařežeš žlutý vnitřek na mřížku (kromě šlupky), aby šla dužina lépe vymačknout. Šlupku zahodíš směrem k pecce a noži. Dužinu rozmačkáš vydličkou na kaši, přidáš trochu soli a pár kapek citronu. Tuhle slanokyselou avokádovou šlichtu si můžeš namazat na chleba (někteří tomu humusu říkají avokádová pomazánka). Začátečník dává obvykle více soli a citronu, pokročilý avokádožrout jen trochu. Nevýhodou je vysoká spotřeba nožů. Dobrou chuť. Zdraví pan chytrej
    Bíša

    P.S. Taky bych chtěl dostávat zadarmo avokádo, bych se toho užral.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo a taky jsem kupoval konzervy, takový ty fazole v tomatě a podobný lahůdky... za ty prachy:-) B.

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzkoušeli jsme, mě docela chutná, ale musím si ještě trošku zvyknout...Citrony rostou za barákem, avokáda dostáváme, jen nám došly nože...

    OdpovědětVymazat